Några Orsaker Till Och Behandling Av Snarkning

Några Orsaker Till Och Behandling Av Snarkning
Snarka. Pustar. Brölar. Det är omöjligt att ignorera snarkning i sovrummet. Snarkandet kan irritera nära och kära som försöker blunda och funderar på hur man ska stoppa det så att alla kan få sova. För att få hjälper mot snarkning finns det många apparater och rätt medicinska inrättningar finns tillgängliga. Innan dess måste vi förstå exakt vad snarkning är och vilka faktorer som påverkar den.

Vad är snarkning?

Snarkning är en handling som innebär kraftig andning under sömnen. Det är en vanlig åkomma som kan drabba vem som helst, även om den oftare drabbar män och överviktiga. Snarkning verkar bli värre när man blir äldre.

Snarkning är i allmänhet inte ett allvarligt problem förrän det förekommer ofta. Det är i huvudsak en smärta i partnerns nacke. Men om du snarkar under lång tid stör du inte bara sömnmönstret hos andra i din omgivning utan skadar också din egen sömnkvalitet.

Snarkning kan tyda på ett medicinskt tillstånd som obstruktiv sömnapné om du är för trött under dagen, om du snarkar upprepade gånger eller högt, eller om din partner observerar att du slutar andas helt och hållet. Du kan behöva medicinsk hjälp för att få en anständig natts sömn för dig själv (och dina nära och kära).

En mängd olika faktorer orsakar snarkning

Snarkning kan göras av vem som helst - män, kvinnor och till och med barn. Snarkning är ganska vanligt förekommande bland barn. Personer som är överviktiga är dock mer benägna att drabbas av det. Och i takt med att man blir äldre brukar det bli värre.

När andningen hindras under sömnen uppstår snarkning. De mjuka vävnaderna darrar när luften försöker tränga igenom, vilket ger upphov till de avslöjande tutningar och snarkningar som gör att din sambo hotar att sparka ut dig ur sovrummet.

Vissa människor är bara snarkare av naturen. Å andra sidan sker snarkning upprepade gånger av en underliggande sjukdom, till exempel fetma.

Näsans struktur - avvikande skiljevägg.
Tonsiller eller adenoider - har vuxit i storlek.
Trängsel och täthet regelbundet.

Sömnapné och snarkning

Snarkning är inte farligt i sig självt. Det kan dock vara ett symptom på obstruktiv sömnapné. Natt efter natt leder detta sömntillstånd till att du slutar andas i några sekunder åt gången. Du kan känna dig yr under dagen och ha svårt att koncentrera dig på jobbet eller i skolan. Vissa personer slumrar till under dagen, vilket ökar risken för att de blir inblandade i en bilolycka eller ett arbetsrelaterat missöde.

Behandling av snarkning anses vara en hälsofråga för dem som lider av sömnapné. Sömnapné kan, om den inte behandlas, leda till betydande hälsoproblem, till exempel högt blodtryck.
  • Stroke.
  • Diabetes.
  • Hjärtsjukdomar som hjärtsvikt och hjärtattacker är vanliga.

Huskurer mot snarkning: Hur man slutar snarka naturligt

Det finns några lösningar för att hantera snarkning, beroende på vad som orsakar det. Några av de hemkurer som finns att tillgå är följande:
  • Gör en ansträngning för att hålla en hälsosam vikt. "En av de vanligaste orsakerna till snarkning hos både barn och vuxna är fetma." När hela halsmuskulaturen slappnar av under sömnen kan fettvävnad i nacken trycka på halsen, vilket förtränger luftvägarna.
  • Att gå ner i vikt kan hjälpa dig att känna dig mindre stressad.
  • Ta bort kvävning
  • Antihistaminer och steroidnässprayer kan hjälpa personer med ihållande nästäppa att andas effektivare - och sova bättre på natten.
  • Sätt dig själv i en unik position.
  • Det är en bra idé att stötta upp sänggaveln. Du kan minska snarkning genom att sova på sidan i stället för på ryggen.

Det öppnar upp näsborrarna

Minimering av snarkning sker genom att du öppnar dina näsans luftvägar på natten. PerfektDröm™ som fäster på näsbryggan vidgar dina näsborrar och ökar luftflödet. Du placerar PerfektDröm™ i näsborrarna för att vidga näsöppningen och är ett annat alternativ. perfektDröm™ är prisvärt och enkelt att köpa från hemsidan.

Om många lösningar inte fungerar - eller om du har symtom på sömnapné - prata med din läkare om dessa beprövade lösningar för snarkning och apné:

Använd snarkningsmaskinen.

Den gyllene standardbehandlingen för sömnapné och snarkning är en snarkande maskin. En mask som andas in luft i dina luftvägar bärs över näsan eller munnen medan du sover. Den komprimerade luften håller dina luftvägar öppna när du sover.

Tidigare var apparaterna besvärliga och oattraktiva och de hade en negativ klang. "Dagens maskiner är eleganta, små och tysta, och de levereras med flera tillbehör för att göra dem mer bekväma." "Det tar lite tid att vänja sig vid den, men den löser omedelbart problemen med snarkning och sömnapné."

När snarkningsterapi krävs

Eftersom snarkning uppstår medan du sover är det enkelt att bortse från det. Rådgör med din läkare för att ta reda på vad som orsakar dina nattliga ljud. De kan titta på underliggande problem som kronisk trängsel eller näsobstruktion. Din läkare kan föreslå att du får en sömnundersökning. Annars är vi här för att hjälpa dig med rätt näsfrågor, det vill säga PerfektDröm™. Du tillbringar natten i liggande ställning, där läkarna kan följa dina rörelser medan du sover.